RÄTT ELLER FEL FISK?

Att fisk är nyttigt är väl en självklarhet för de flesta och det stämmer ju! Men hur nyttigt är det egentligen att äta fiskpinnar, kokt potatis och färdigköpt dillsås till middag?

Köpta fiskpinnar innehåller ett lager av panering som inte är nyttig alls, likaså gäller på chickennuggets, snitzel osv. T.ex. Findus frysta fiskpinnar innehåller mer panering än fisk, och räknar man kilopriset på bara fisken så betalar man faktiskt 131 kr/kg! Då kan man ju lika gärna köpa en fläskig köttbit och servera på torsdagskvällen?

Det finns få fiskrätter som jag verkligen tycker om, och det är just fiskpinnar och lax. Jag som följer GI-metoden ska verkligen inte äta något med panering eller fritering på, så vad gör jag? Jo, jag gör egna fiskpinnar! Gott, enkelt och nyttigt :D





Hemgjorda fiskpinnar med remouladsås, 3-4 port.

Du behöver
500 g torskfilé
Salt och vitpeppar
1 ägg
½ dl grovt rågmjöl
2 msk smör
(2 citroner)
Remouladsås
Grönsaker

Såhär gör du
1. Skär fisken i lagom stora bitar och strö på salt och peppar.

2. Vispa ägget lätt i en skål. Häll rågmjölet på en tallrik. Panera fiskfiléerna genom att doppa dom i äggsmeten och vänd dom sedan i rågmjölet så att de får en jämn yta.

3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna några minuter per sida så att paneringen "stelnar".

4. Servera med citronskivor, remouladsås och en blandsallad.
(Jag vet inte riktigt hur nyttig den färdigköpta remouladsåsen är men jag tror att den är OK. Vi gjorde dock en egen och blandade majonnäs, creme fraiche och bostongurka, men det är upp till er hur ni känner. :)

 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0