THIS DOESN'T WORK

Har ju försökt styra 2 bloggar senaste veckorna men inser att det inte blir något bra av det. Jag gjorde såhär för att slippa krångla till det med massa recept och så på min originalblogg, men det här blev bara ännu rörigare. Så nu kommer jag att göra såhär istället: jag lägger upp bilder på mat och sådant på sumpens.blogg.se som vanligt, och är det någon som är sugen att testa det så får du lämna en kommentar på det inlägget och be mig skriva receptet - och då lägger jag upp det här! Jag har absolut inget emot att göra det för jag älskar att inspirera andra, men när man inte ens vet om det uppskattas så känns det lite meningslöst, om ni förstår mig?
 
Tack för mig :)

RÄTT ELLER FEL FISK?

Att fisk är nyttigt är väl en självklarhet för de flesta och det stämmer ju! Men hur nyttigt är det egentligen att äta fiskpinnar, kokt potatis och färdigköpt dillsås till middag?

Köpta fiskpinnar innehåller ett lager av panering som inte är nyttig alls, likaså gäller på chickennuggets, snitzel osv. T.ex. Findus frysta fiskpinnar innehåller mer panering än fisk, och räknar man kilopriset på bara fisken så betalar man faktiskt 131 kr/kg! Då kan man ju lika gärna köpa en fläskig köttbit och servera på torsdagskvällen?

Det finns få fiskrätter som jag verkligen tycker om, och det är just fiskpinnar och lax. Jag som följer GI-metoden ska verkligen inte äta något med panering eller fritering på, så vad gör jag? Jo, jag gör egna fiskpinnar! Gott, enkelt och nyttigt :D





Hemgjorda fiskpinnar med remouladsås, 3-4 port.

Du behöver
500 g torskfilé
Salt och vitpeppar
1 ägg
½ dl grovt rågmjöl
2 msk smör
(2 citroner)
Remouladsås
Grönsaker

Såhär gör du
1. Skär fisken i lagom stora bitar och strö på salt och peppar.

2. Vispa ägget lätt i en skål. Häll rågmjölet på en tallrik. Panera fiskfiléerna genom att doppa dom i äggsmeten och vänd dom sedan i rågmjölet så att de får en jämn yta.

3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna några minuter per sida så att paneringen "stelnar".

4. Servera med citronskivor, remouladsås och en blandsallad.
(Jag vet inte riktigt hur nyttig den färdigköpta remouladsåsen är men jag tror att den är OK. Vi gjorde dock en egen och blandade majonnäs, creme fraiche och bostongurka, men det är upp till er hur ni känner. :)

 


 

RSS 2.0