GI-TACOPAJ
GI-TACOPAJ 4 port
PAJSKAL
100 g smör
1 ½ dl kruskakli
1 ½ dl lantbrödsmjöl
FYLLNING
1 msk smör
600 g nötfärs
1 gul lök
1 paket tacokrydda
1 dl vatten
3 tomater
1 ägg
1 liten burk creme fraich
4 msk majonnäs
Salt och svartpeppar
2 dl riven ost
PAJSKAL
100 g smör
1 ½ dl kruskakli
1 ½ dl lantbrödsmjöl
FYLLNING
1 msk smör
600 g nötfärs
1 gul lök
1 paket tacokrydda
1 dl vatten
3 tomater
1 ägg
1 liten burk creme fraich
4 msk majonnäs
Salt och svartpeppar
2 dl riven ost
SÅHÄR GÖR DU
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en skål och tryck ut degen i en pajform. Sätt in i ugnen i 10 min.
2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka löken och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka i några minuter och fördela sedan färsen i pajformen.
3. Hacka tomater och lägg över färsen. Blanda ägg, creme fraich, majonnäs, salt och peppar. Häll sedan smeten över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 min.
4. Servera med med citronvatten, en klick cremefraich/gräddfil och jalapenos!
Kommentarer
Postat av: Carro
För oss som inte riktigt vet vad GI innebär skulle du kunna skriva ett förenklat inlägg om det? :)
Trackback